Monday, December 14, 2009

Wisdom from my loved ones..

Saat terindah bersama keluarga adalah pada saat kita berkumpul, baik itu rekreasi atau kegiatan rutin yang setiap hari kita jalanin, yang pasti hampir setiap pagi yours trully selalu anter anak sekolah sebelum berangkat kerja, dan pulang kantor hampir pasti lagi kumpul bertiga belajar, atau sekedar bacain buku crita, hal yang rutin buat kakak, Ade dan mami ada aja yang bikin kesel, marah dan senyum, gembira macem2 deh..tapi lebih banyak gembira daripada senewen, dan sering kali kesempatan itu kita pakai buat bertukar cerita apa yang kita alami hari itu, meskipun jadi sering ngobrol daripada belajar. Banyak sekali yang kita bisa saling belajar, mami belajar sabar..hik..hik..which was very hard!! dan terus terang lebih banyak mami yang belajar sebenernya disini, "learn to be a better mum". Seperti misalnya percakapan2 anak2 yang genuine dan tak terduga yang pasti hasil olahan mendengar dari sekitarnya, seperti pada suatu malam :

Gifta : "Mum, Nugra is not only my brother, but he is also my best friend!"

(tapi pantun dari Kakak ngga sempet dibalas oleh adik, setelah selang berapa hari, ternyata masih ada di
memori sang adik pas acara gather-together-brushing-teeth-time, pantun itu terbalas juga ..)

Nugra : "kak, before you said Iam your best friend, and you are my friend too"
(double terharu deh dengernya..)

dan biasanya setelah itu, yours trully share sama ayah dan wajah ayah yang lagi capek pulang kantor itu langsung keliatan sumringah, senyum yang agak jarang terlihat itu langsung ear-to-ear...the fatigue feeling all gone just in a second deh pokoknya.

Kemaren mami yang suka nguping anaknya ngobrol, sebenernya buka suka nguping sih cuma suka denger aja, Kakak lagi ngobrol sama temennya yang lagi slept-over di rumah karna baru selesai test, entah apa yang lagi di critain terdengarlah kalimat-kalimat sakti, dari anak perempuan berumur 7 tahun ini ..

"nobody's perfect, but the most important thing is the attitude. My mum always say that"

dengan perasaan tercengang, bangga dan sekaligus terharu ternyata apa yang kita ucapkan tidak pernah menjadi sia-sia, anak-anak itu mendengar, dan berbagi dengan orang lain.., lain halnya dengan sang adik dia selalu mengulang kata-kata ini :

"aku tau mi, kalo adiknya harus hormat sama kakaknya dan kakaknya harus sayang sama adiknya"

kata2 ini sebenarnya aku ucapkan pada saat mereka mau tidur, atau pas mereka berantem karna sesuatu hal, dan ternyata hal ini seringkali diucapkan kembali oleh mereka, dan ketika mereka yang mengucapkan ini menjadi lebih dalem artinya ketimbang aku yang ucapin, kayak alat pengingat buat this lousy mum yang seringkali alpa untuk lebih berhati-hati terhadap setiap ucapan, dan berusaha mengeluarkan kata2 yang produktif, daripada kata2 akibat senewen....tarik napas, lepas. I believe Lord will guide me in this matter.


to : my Gifta and Nugra
your wisdom really made my days, mum learned lots from you. as we always, say we love each other, and be there for each other every now and then...God will help us to get through all the things ahead us! just keep the faith dear...

jakarta, 14 Dec 2009

im writing this notes, while im missing you guys so much..

11 comments:

Ledisa said...

wow...mbak nuke, jadi terharu bacanya.Anak2 bijaksana krn ibu dan ayahnya jauh lebih bijaksana...

TrueMom said...

salah Disa...anak2nya yang lebih bijaksana, mami sama ayahnya cuma pinter ngomong doang he..he..

apakabar?

PennyLane said...

ngiri deh gue ama elooo... uhuks..
Booow, kangen nih gue..

LJR said...

Bahagianya sama2 dengan malaikat2 cilik setiap hari, you are truemom, more to lucky mom ;).

ary said...

wow .. you have such good kids ... pasti terharu n bangga banget ya bu denger betapa mereka itu merekam kalimat2 pedoman hidup yang elo usaha tanemin ke mereka. Good job bu ...
btw, kapan nih mo ktemuan ?

Ray Ban Sunglasses Sale said...

Whether you encounter in the community how difficult things to believe, and always have their loved ones, their parents will always accompany their own, they are your most happy bay!

roye said...

Consistant with "reverse positioning" understand the REAL Second Coming would equate with The Matrix's Anti-Christ, the fake battle of good and evil which will come at the end.
I have spoken on this issue in years past. Understanding how they use the political encviornment to redefine people's value system, realize anyone who speaks of the old world and its ways will envoke hatred. So when/if the Anti-Christ comes along speaking of reverting back to what liberalism would consider repressed and immoral may be the only hope to salvage the god's favor and keep moving forward rather than begin the 1000 year clock. The fake Second Coming will feed into this political enviornment.
cheap flights to Christchurch
Flights to Christchurch
Christchurch Flights

toryburchshoesbags said...

You need to be brisk to maintain equilibrium while executing mind blowing shots. Moncler Sale And tennis sneakers are a heck helpful in this regard. Tennis sneakers are ideal in providing support to the sides Belstaff Leather
of your feet while you make side to side movements. They are lightweight and flexible.Belstaff Womens Jackets
Herringbone patterned rubber outsole offer you excellent grip on all courts. These sneakers are well cushioned to comfort your Ugg Boots Salefeet and assure you a bombastic performance. So, shop a pair of tennis sneakers of your choice to meet your court needs and sore high on the success of your game. Kick the ball for a fine goal with cool football or soccer sneakers.

Thinking said...

hmm...its always good to live in a house full of people...or a place where you have lots of neighbors...

You learn from them alot...

Your blog is in Malay as was suggested to me by google and thus I translate it and found it interesting...

I hope to read you more...hmm.

qifei2012 said...

Perhaps the matter that a lot of folks have a problem with once achieving an improved fitness level is basically should make contact with ones own older means as they quite simply not have the practical knowledge to be able to retain their body found in newer in addition to improved upon manner
Wholesale p90x. Your very own instructor may offer you the inner tips about how to stay being confident, in fact several years upon getting the weight loss fitness instructor
Insanity workout.
90 day workout

http://twitter.com/whitneyblack777 said...

Love the blog.